STERYLIZATOR komorowy różne wielkości

Sterylizator służy do niszczenia drobnoustrojów, w tym również form przetrwalnikowych, np. bakterii, grzybów, drożdży i pleśni. Proces sterylizacji daje gwarancję czystości mikrobiologicznej produktów mielonych (np. papryka mielona, gałka muszkatołowa mielona, goździki mielone itd.), krojonych (np. zioła krojone, frakcja typu fix, omłot z ziół, zioła przetarte), oraz całych (np. pieprz ziarnisty, ziele angielskie, majeranek itp.).

Proces sterylizacji polega na wstępnym nagrzaniu towaru do temperatury ok. 90°C następnie wprowadzeniu go do komory sterylizującej w której traktowany jest suchą parą wodną w temperaturze ok. 130°C. Poprzez płynną regulację prędkości mieszacza kontrolujemy długość procesu.

Kolejnym krokiem jest ostudzenie produktu oraz przetransportowanie go do komory suszenia.

Wszystkie komory posiadają płynną regulację prędkości przesuwu materiału.

Ostatni etap to workowanie w big bagi lub worki.

Zadaj pytanie

    Zasady przetwarzania danych osobowych z formularza określa nasza polityka prywatności.

    36 miesięcy gwarancji

    Specyfikacja techniczna

    wydajność ok. 1t-2t/8h
    zapotrzebowanie na moc (bez wytwornicy pary) ok. 30 kW
    waga 2000 kg
    dostępne wytwornice pary gaz, olej opałowy, wytwornice elektryczne
    O firmie Scorpion®
    Dowiedz się więcej, jak działamy, jakie wartości wspieramy, a także, dlaczego warto postawić na firmę rodzinną.
    Polityka Jakości
    Nieustanne dążenie do doskonalenia naszych wyrobów i usług potwierdzone jest licznymi certyfikatami.